facebook https://www.facebook.com/izyaninadhirahzamzam
twitter : http://twitter.com/nadhirahzamzam
@nadhirahzamzam

Sunday, October 23, 2011

cinta ini tiada logika

Boleh ke kita renangi lautan berapi, mengharung bukit bukau seorang diri?
Kalau ikut logic.. tak boleh.. sebab kemampuan manusia terbatas…
Kalau ikut cinta.. boleh.. segalanya boleh sebab cinta tu yang bagi POWER.. (tergelak la plak)

Boleh ke kita memberi segalanya tanpa mengharap apa-apa?
Kalau ikut logic.. mana boleh.. hutang darah dibayar darah..hutang budi dibawa mati..
Kalau ikut cinta.. boleh.. Give the Best.. Hope Less.. itulah CINTA..

Boleh ke mata yang elok..tetiba jadi buta?
Kalau ikut logic.. mana boleh.. except ada penyakit ke accident ke..kan?
Kalau ikut cinta.. boleh.. sebab CINTA itu BUTA..

Banyak lagi sebenarnya… tapi nak cakap kat sini.. CINTA bukan perkara LOGIK.. sebab tu.. Bila bercinta… INGAT!!

Demi cinta..seorang perempuan sanggup bunuh diri.. demi cinta seorang lelaki sanggup korbankan segala masa, tenaga dan harta.. demi cinta segalanya mungkin walaupun tidak logic..

Yang penting… Sejauh mana kita mampu menghargai cinta… sejauh mana kita mampu merangkul cinta… sejauh mana kita perlukan cinta… Carilah cinta Ilahi terlebih dahulu… kerna tanpa cintaNya… segala cinta pasti mampu berubah jadi logic.. dengan mengikut landasan yang betul.. jangan mencari Cinta yang tiada Logika seperti kata Agnes Monica.. tapi carilah cinta yang mempunyai rasa dan jiwa.. cinta yang Allah anugerahkan… jangan jadikan cinta Nora Elena mahupun cinta drama korea sebagai idola.. kerna kita ada cinta Nabi Adam dan Hawa.. Cinta Rasulullah dan Siti Khadijah yang lebih baik serta indah kisahnya… Kan?


“Demi cinta yang suci
Ku rela korbankan kepentingan diri
Demi sinar bahagia
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa

Baru kini ku rasai nikmatnya cinta yang suci
Tiada terbanding dengan cinta yang kau beri
Ranjau yang berduri akan aku tabah menempuhnya
Menyubur iman di dalam jiwa”
-UniC : Demi Cinta Suci-




copy from blog http://qalbuhearthati.blogspot.com

No comments:

Post a Comment